STIRI
CULTUREurope - Ziua Europei
„CULTUREurope – celebrating the diversity and richness of our European heritage”
 
9 mai, Piața Revoluției

Centrul de Informare Europe Direct (CIED) Bucureşti şi Institutul European din România (IER) organizează în data de 9 mai 2018, un eveniment dedicat aniversării Zilei Europei și anului European al Patrimoniului Cultural.
Ziua Europei - 9 mai este o ocazie importantă pentru a promova valorile europene și pentru a sărbători diversitatea culturală a statelor membre UE, în programul evenimentului fiind incluse mai multe activități educative și culturale cum ar fi: ateliere de creație (pictură/desen/puzzle 3D), quizz cultural, program artistic de melodii și dansuri specifice din statele Uniunii Europene, flash mob european etc.
Evenimentul va avea loc pe Platoul din fața Bibliotecii centrale Universitate și a Centrului Infoeuropa, din jurul statuii Regelui Carol, între orele 12:30 – 16:20 și este organizat ..

Postat 07.05.2018
WORLD EXPERIENCE FESTIVAL prezentat în premieră internațională la European Congress of Local Governments
Cracovia, 26-27 aprilie, 2018

Cea de-a patra ediție a Congresului European al Autorităților Locale a avut loc în Cracovia (Polonia) în perioada 26 – 27 aprilie 2018.
Misiunea Congresului este de a crea o atmosferă pozitivă în vederea facilitării schimbului de informații și îmbunătățirea cooperării între regiunile din Uniunea Europeană. Evenimentul se dorește a fi o platformă de schimb de opinii, cunoștințe și experiență pentru liderii autorităților locale, a elitelor regionale cu reprezentanți ai administrațiilor de stat, ai ONG-urilor și ai mediului de afaceri.
În cadrul acestui eveniment, Andreea Dănescu, Președintele Asociației ESCU și Directorul festivalului World Experience, a prezentat proiectul în premieră la nivel internațional, propunând..

Postat 02.05.2018
WORLD EXPERIENCE FESTIVAL va avea loc în perioada 3-9 septembrie 2018, este noua denumire sub care va fi cunoscută platforma multiculturală Festivalul Ambasadelor

În perioada 3-9 septembrie 2018 va avea loc la București cel mai important festival multicultural la nivel regional, WORLD EXPERIENCE Festival, pe scurt WE festival, noua titulatură sub care este prezentată a 4-a ediție a Festivalului Ambasadelor, ce revine cu un nou concept de celebrare a patrimoniului cultural mondial.
Evenimentul va propune publicului un program de experimentare a lumii printr-un concept senzorial creativ, dedicat muzicalității lumii și a formelor de cunoaștere și înțelegere a diversității culturale mondiale cu ajutorul muzicii și al sunetelor. Ediția a 4-a a festivalului, The Sounds of the World (Sunetele Lumii), va contura un traseu sonor care va aduce în prim-plan muzicieni din mai multe zone de pe glob, cu variațiuni de la muzica nativilor, improvizații artistice, la muzica electronică cu rădăcini și influențe folclorice.

Postat 19.12.2017
PROGRAM OFICIAL FESTIVALUL AMBASADELOR “ONE WORLD” 2017
7-10 septembrie 2017 la Grand Hotel du Boulevard, Cinema PRO și Parcul Titan

Vă prezentăm programul oficial al celei de-a treia ediții a evenimentului Festivalul Ambasadelor, cu tema din acest an ONE World, organizat în perioada 7-10 septembrie la Grand Hotel du Boulevard (expoziții și conferințe), Cinema PRO (proiecții cinematografice) și Parcul Titan (spectacole de world music, dansuri, standuri expoziționale, ateliere și gastronomie).
Vor participa peste 50 de ambasade, institute culturale, organizații internaționale și minorități etnice, evenimentul are avea accesul gratuit pentru public și propune cele mai variate experiențe și povești multiculturale care vor face înconjurul lumii. Festivalul Ambasadelor ONE World este despre cum Bucureștiul poate deveni o lume în lume timp de 4 zile.

Postat 31.08.2017
FESTIVALUL AMBASADELOR “ONE WORLD”, 7-10 septembrie 2017, 4 zile de spectacole, expoziții, cinematografie și experiențe multiculturale în inima Bucureștiului.

Asociația ESCU prezintă cea de-a treia ediție aniversară a evenimentului multicultural de anvergură, Festivalul Ambasadelor, cu tema din acest an ONE World, fiind organizat în perioada 7-10 septembrie la Grand Hotel du Boulevard, spațiul unde vor fi găzduite expozițiile de artă etnografică și conferințele inspiraționale, Cinema PRO, unde vor fi proiectate filme artistice și documentare recente din peste 15 țări, și Parcul Titan, locul de desfășurare al World Bazaar & Show, cu spectacole exotice de World Music şi dansuri din toate colţurile lumii, cu standuri de prezentare ale ambasadelor participante, ateliere, ceremonii și workshop-uri multiculturale şi degustări de preparate culinare din peste 10 bucătării tradiționale. Vor avea loc spectacole de muzică și dans cu influențe din țări precum India, Indonezia, Angola, Argentina, Brazilia, Malaezia, Vietnam, Grecia, Cuba, Iordania, Peru, Coreea de Sud, Pakistan, Armenia, China și România.  
Festivalul va cuprinde, ca prim element de noutate, o expoziție centrală comună, care va reuni ideea de “Costumele lumii- meșteșugul care leagă civilizațiile”, prin participarea a peste 40 de țări expozante.Această expoziție va explora ce poate avea în comun IA românească, cu broderiile și împletiturile balcanice, cu fascinantul Hanbok-ul sud-coreean, cu Sari-ul indian puternic colorat, cu tunincile misterioase thawb și caftane din zona arabă, cu huipilul mexican, cu fustanella grecească și cu desenele geometrice de pe costumele din Angola.

Postat 16.08.2017
A doua editie a FESTIVALULUI AMBASADELOR „Open your Culture”: exploreaza lumea din propriul oras, 29 august - 4 septembrie 2016

Evenimentul FESTIVALUL AMBASADELOR sarbatoreste in toamna acestui an a doua editie de spectacol si experiente culturale inedite din toate colturile globului, in perioada 29 august – 4 septembrie, chiar de la km 0 al Bucurestiului: Centrul expozitional ROMEXPO, Teatrul National Bucuresti si Cinema Muzeul Taranului Roman – Studioul „Horia Bernea”. 
Anul acesta Festivalul Ambasadelor sta sub semnul tematic al Familiei, alaturi de misiunile diplomatice, consulate, institutele culturale si organizatii multiculturale din Romania, organizatorii vor oferi publicului o incursiune fascinanta si plina de culoare in cautarea autenticitatii si originalitatii care stau la baza relatiilor dintre culturi, elemente definitorii care ne aduc mai aproape si nasc povestile dintre noi.

Postat 25.08.2016
Festivalul Ambasadelor si-a incheiat prima calatorie in jurul lumii la care au participat peste 50.000 de spectatori.

Festivalul Ambasadelor, eveniment de diplomatie culturala cu un concept unic in peisajul cultural romanesc, si-a incheiat, sambata, 5 septembrie, pe scena principala a festivalului din Parcul Lumea Copiilor, prima editie cu tematica "Open Your Culture", intr-un spectacol total de muzica, dans si artificii, gastronomie, ateliere creative, mestesuguri si artizanat, oferite de cele peste 50 de misiuni diplomatice si institutii culturale participante la eveniment.
Organizatorii festivalului, Asociatia Escu, alaturi de partenerii acestora, au pus la dispozitie patru locatii unde, timp de 5 zile, s-au desfasurat spectacole si evenimente culturale inedite, in urmatoarele puncte din Capitala: Biblioteca Nationala a Romaniei, Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Cinema Studio si Galeria Galateca, unde vizitatorii au avut ocazia sa parcurga expozitii de arta vizuala, proiectii de filme, instalatii, demonstratii si degustari culinare traditionale, spectacole de muzica, dansuri, artizanat, elemente de folclor, mestesuguri si obiceiuri de pe intreg mapamondul, intr-un carnaval tematic care celebreaza diversitatea culturala mondiala.

Postat 10.09.2015
Prima editie a FESTIVALULUI AMBASADELOR "Open your Culture": o calatorie in jurul lumii din propriul oras, intre 1-5 Septembrie 2015.

Septembrie incepe cu prima editie a Festivalului Ambasadelor, avand ca tema "Open your Culture". Festivalul este un eveniment cu un concept unic in peisajul cultural romanesc, ce va contribui la sporirea prestigiului şi atractivitatii capitalei Romaniei, promovand diversitatea culturala si arta tarilor cu misiuni diplomatice in Romania. Timp de 5 zile, in 4 puncte din Capitala (Biblioteca Nationala a Romaniei, Parcul Tineretului-Lumea Copiilor, Cinema Studio si Galeria Galateca), vizitatorii vor avea ocazia sa experimenteze varietatea culturala a Terrei, prin intermediul unor activitati culturale si artistice, precum expozitii cu tematica internationala de arte vizuale (fotografie, proiectii de filme, pictura, instalatii, sculptura), demonstratii si degustari culinare traditionale, spectacole de muzica, dansuri, artizanat, mestesuguri si obiceiuri de pe intreg mapamondul, momente pentru copii si activitati captivante de diplomatie culturala.

Postat 24.08.2015