Locatii Festival Program Oficial

Locatii Festival: ARCUB & Parcul Titan

1. ARCUB – HANUL GABROVENI: 3-9 septembrie, str. Lipscani 84-90

  • În acest spațiu vor avea loc Expoziția centrală dedicată Muzicii Lumii, Conferințele, Programul Cinematografic și unele dintre workshopurile multiculturale ale festivalului. 

Toamna anului 2014 a readus pe harta Bucureștiului un nou punct de mare importanță și, totodată, un obiectiv turistic de excepție. Vechiul hănișor construit de negustorul Tudor Hagi Tudorache, la începutul veacului XIX a fost restaurat la standarde europene, pentru a deveni al doilea sediu ARCUB.

  • Sala Arcelor

Decorul eclectic al acestui spațiu expozițional îl face ideal pentru vernisaje. Ferestrele mari luminează eficient sala pe timp de zi, iar corpurile de iluminat integrate în arcele tavanului creează o senzație aparte.

  • Sala Cafenea

Un spațiu care te duce cu gândul înapoi în timp, datorită bolților și zidurilor din cărămidă. Scăldat în lumina naturală, care intră prin ferestrele mari, pe întreg parcursul zile. Ideal pentru conferințe, work-shop-uri sau expoziții.

  • Sala Boltilor

Decorul autentic al zidurilor din cărămidă, prelungite către tavan, prin intermediul arcadelor, este înnobilat de scara modernă de acces, construită în formă de spirală.

  • Sala Librărie

Zidurile roșii din cărămidă și bolțile dau acestui spațiu intim un aer romantic. Ferestrele mari îi oferă luminozitate. Poate fi folosit pentru expoziții, întâlniri de lucru, târguri sau conferințe.

  • Foaier

Acest spațiu este cu adevărat polivalent. Folosit atât pentru conferințe, cât și pentru expoziții, incinta poate fi dispusă într-o mare varietate de configurații.

2. Parcul Titan (intrarea Blv. Liviu Rebreanu, Globul Lumii): 7-9 septembrie, între orele 13-22

  • World Music & Dances Shows – artişti din întreaga lume comisionaţi pentru festival vor avea spectacole exotice de muzică şi dans pe scenă din Parcul Titan, într-un program efervescent, plin de culoare şi ritm. Spectacolele live cu tematică internațională de World Music și dansuri, live performance- acestea vor fi prezentate de grupuri muzicale și artistice invitate la festival.
  • International World Market – pavilioane de prezentare în care ambasadele şi partenerii festivalului îşi vor expune cele mai reprezentantive obiecte de patrimoniu, vor organiza ateliere şi degustări gastronomice, momente artistice reprezentative, vor fi prezenți meșteșugari și artizani şi vor oferi suveniruri şi informaţii turistice. Participanții vor fi ambasadele, instituții și organizații internationale, comunitățile și grupurile etnice prezente în București sau pe teritoriul țării.
  • World Food Market – restaurante și Chefs cu experiență și povești vor prezenta rețete de gastronomie din mai multe bucătarii ale lumii.