Despre WE Festival – ediția V, The Unheard Music

Concept WE Festival – ediția a V-a, The Unheard Music

Cea de-a 5-a ediție a Festivalului  World Experience se va desfășura, după cum sugerează și numele, aducând în prim-plan lumea muzicii și sunetelor, oferind publicului ocazia de a experimenta spectrul fascinant al sonorității din întreaga lume. Festivalul va continua să aibă o abordare educațională multidisciplinară pentru a spori recunoașterea și înțelegerea marilor culturi ale lumii, de la expresiile lor artistice tradiționale până la formele lor educaționale contemporane.

Activități și evenimente importante

1. Rhythms of the World – Ritmurile lumii: componenta de expoziții și instalații muzicale

2. Conferințe Connecting the world through music: Lumea conectată prin muzică

3. Serile sonore- The Sound Experience: ateliere creative și workshop-uri muzicale de introducere în înțelegerea contextului cultural al unor sonorități din diverse zone ale lumii

4. Spectacole de muzică și dansuri acoperind un repertoriu multicultural

Proiectul este organizat cu patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Festivalul propune pentru această ediție o abordare creativă de experimentare a lumii și a dialogului intercultural prin intermediul muzicii și al sunetelor. Va fi conturat un traseu sonor având în prim-plan valorificarea patrimoniului cultural imaterial, invitând vizitatorii să descopere mai multe țări și civilizații, prin spectacole autentice de muzică și dansuri, expoziții și instalații interactive, conferințe, gastronomie și ateliere creative multiculturale și multietnice. Festivalul-platformă celebrează bogăția patrimoniului cultural mondial într-un singur oraș, transmite mesaje de respect, toleranță și deschidere față de restul lumii, fiind mai ales un prilej de cooperare interculturală.

Ediția a 5-a a festivalului va aduce pe scenă muzicieni și artiști de World Music, pentru a demonstra modalitățile prin care fuzionează muzica din mai multe zone ale lumii.

Evenimentul va reprezenta o călătorie emoționantă printre sunete și ritmuri tradiționale, dar și cu influențe moderne, prezentând publicului din România o coloană sonoră din mai multe spații geografice ale lumiice vor fi reprezentate la festival prin artiști, misiuni diplomatice, institute culturale străine, organizații și asociații internaționale, precum și minorități și comunități etnice. Proiectul reprezintă o platformă de întâlnire al mai multor culturi istorice și zone geografice, din bazinul Mării Negre, Estul Europei, Peninsula Balcanică și zona de influență vestică, alături de culturile străvechi din Asia și Continentul Negru, de această dată această celebrare va fi sub semnul sunetelor lumii.

Mai mult, World Experience Festival va promova o perspectivă nouă asupra diversității globale prin muzică și va stimula schimbul cultural între popoare, încurajând mobilitatea și interferența artiștilor și networking-ul internațional prin proiecte concrete de colaborare muzicală ad-hoc.

„Platforma World Experience este cel mai curajos proiect de diplomație culturală  din România, prezentată în primul rând printr-un festival unic prin specificitatea lui, cu un impact cultural uriaș, întrucât interoghează posibilitățile de contact între culturi și ne invită pur și simplu să simțim la scară mică ce înseamnă să fim cu adevărat Cetățeni ai Lumii”– Andreea Dănescu, Director & Fondator World Experience Festival

%d bloggers like this: