Începe Diplomatic Backstage Program, cel mai interesant program de networking diplomatic destinat studenților din România

După ce a promovat și integrat timp de 5 ani agenda culturală a peste 70 de ambasade, Asociația Escu revine cu o nouă propunere de activități pentru studenții pasionați de relații internaționale și studii politice sau jurnalism, care își doresc să urmeze o carieră în domeniul diplomației.

Sunteți invitați să vă înscrieți și să participați în cadrul unui program complex de mentorat în networking diplomatic, structurat pe 2 componente: una educațională și alta de interacțiune cu diplomații în medii informale.

Programul este conceput astfel încât participanții să înțeleagă culisele unei cariere într-un mediu internațional, cum funcționează o misiune diplomatică și de ce networking-ul este un instrument fundamental în activitatea de zi cu zi a diplomaților de carieră.

Structura programului:

Prin intermediul programului, în perioada 11 martie-12 aprilie25 de tineri studenți, masteranzi sau proaspăt absolvenți, vor avea șansa de a:

  • vizita 6 misiuni diplomatice (Spania, Siria, Africa de Sud, Suedia și Malaezia)
  • discuta cu ambasadorii despre ce înseamnă cu adevărat practica diplomatică, dincolo de manualele de specialitate;
  • dezbate cele mai sensibile probleme din zona relațiilor internaționale dintr-o perspectivă aplicată;
  • participa la recepții diplomatice;
  • 1 to 1 brunch meeting cu un “special guest” (diplomat de carieră);
  • face stagii de practică în cadrul ambasadelor.

În plus, toți cei 25 de participanți au șansa de a participa la un workshop despre relații internaționale și o sesiune de Q&A cu Cristina Cileacu, realizator Digi24 al emisiunii “Pașaport Diplomatic”, care a intervievat zeci de lideri ai lumii, printre care E.S. Kolinda Grăbar-Kitarovic (Președintele Croației), E.S. Benjamin Netanyahu (Prim-ministrul Israelului), E.S. Mahmoud Abbas (Președintele Palestinei); E.S. Viktor Orban (Prim-ministrul Ungariei), Jens Stoltenberg (Secretarul General NATO), Sergei Naryshkin (fost Director al Serviciului de Informații Externe al Rusiei).

Condiții de înscriere și participare: 

Trimite-ne un e-mail la adresa asociatiaescu@gmail.com, având la subiect “Inscriere DBP”, în care să atașezi CV-ul tău.

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: