Încep înscrierile la NATO Youth Academy!

Începe examenul de admitere! Vă așteptăm să aplicați până pe 6 octombrie pentru a vă înrola într-un program de pionierat pentru pasionații de studii de securitate națională

Atenție, următorul mesaj este CLASIFICAT și se va autodistruge pe 6 octombrie!

Cel mai așteptat program de mentorat al toamnei, NATO Youth Academy, este acum gata să-și deschidă larg porțile pentru prima generație de “cadeți”, dornici să descopere tainele activității de culise din cadrul structurilor NATO, în contextul aniversării a 70 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice și a celor peste 15 ani de când România își face simțită prezența în mod activ în teatrele de operațiuni, ca stat aliat NATO.

Timp de 5 zile, în perioada 21-25 octombrie 2019, vom descoperi alături de cei mai importanți practicieni din domeniu (printre care; Dl. Iulian Chifu, fost Consilier Prezidențial și Analist de politică externă, Dl. Hari Bucur-Marcu, Expert Internațional în Materia Apărării Naționale, Dl. Răzvan Munteanu, Director general al Global News Intelligence, Dl. Robert Lupitu, Editor Șef Calea-Europeană, Dl. Mircea Geoană-Secretar General Adjunct al NATO – prin transmisiune video de la Bruxelles, Dl. Claudiu Degeratu – Consilier la Senatul României, fost șef al Secției de Apărare al Reprezentanței Permanente a României la NATO etc.) care a fost evoluția politică și structurală a Alianței în cei 70 de ani de activitate, cum și-a negociat România aderarea și de ce rolul NATO a rămas la fel de important acum ca în perioada Războiului Rece.

Cel mai recent proiect din familia Asociației ESCU, NATO Youth Academy, este conceput sub forma unui program unic de mentorat în care cei mai bine pregătiți 20 de studenți/masteranzi la facultăți de profil (Științe Politice, Relații Internaționale, Studii de Securitate, Diplomație etc.)  vor avea șansa să interacționeze în mod direct cu personalități de renume din zona academică, militară, diplomatică și politică, fără de care reușitele României în cadrul NATO poate nu ar fi fost aceleași.

Proiectul este organizat de Asociația ESCU, în parteneriat cu Divizia de Diplomație Publică a NATO din Bruxelles și este structurat pe 5 zile, timp în care participanții vor asista la conferințe, seminarii interactive, ateliere practice, dezbateri, vizionări de filme și vizite de studiu.

Avem deja pregătite o sumedenie de surprize pentru cei mai disciplinați cadeți, de la participări exclusive la mese rotunde cu câțiva dintre ambasadorii statelor aliate NATO, până la vizita de studiu la Baza 90 Transport Aerian organizată de Statul Major al Forțelor Aeriene Române, unde veți putea saluta militărește o parte dintre piloții români care au luat parte în cadrul operațiunilor NATO la nivel internațional.

Înscrierea în program și criterii de eligibilitate:

Pentru că locurile sunt limitate, vă invităm să ne trimiteți aplicațiile care vor consta într-un CV updatat și o scrisoare de motivație de maximum 500 de cuvinte (jumătate de pagină) în care să vă exprimați argumentele pentru care considerați că un asemenea program v-ar putea fi de folos într-o viitoare carieră în domeniu, pe adresa de email asociatiaescu@gmail.com.

Dupa primirea confirmării de participare din partea organizatorilor, accesul va cuprinde prezența la toate prezentările din cele 5 zile ale evenimentului, kitul participantului, pauzele de cafea, materialele din cadrul prezentărilor – în format digital, networking cu speakerii care participă la eveniment, transportul cu autocar la Baza 90 a Forțelor Aeriene.

Mai multe detalii cu privire la agenda finală a programului și speakerii invitați accesați pagina aceasta.

Recepționat?

*** Nu sunt acoperite de către organizatori cheltuielile legate de cazare, transport și mese, pe parcursul celor 5 zile ale programului pentru participanții selectați din afara Bucureștiului. 

%d bloggers like this: