𝐍𝐀𝐓𝐎 𝐘𝐎𝐔𝐓𝐇 𝐀𝐂𝐀𝐃𝐄𝐌𝐘 revine în forță!

★★★ Singurul proiect de mentorat din România de formare a noii generații de experți în studii de securitate și relații internaționale, organizat de 𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭𝐢𝐚 𝐄𝐒𝐂𝐔, în parteneriat cu 𝐃𝐢𝐯𝐢𝐳𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐃𝐢𝐩𝐥𝐨𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐏𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚̆ 𝐚 𝐍𝐀𝐓𝐎, demarează a doua ediție, 𝒊̂𝒏 𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂𝒕 𝒆𝒙𝒄𝒍𝒖𝒔𝒊𝒗 𝒐𝒏𝒍𝒊𝒏𝒆.

Ne vom reîntâlni online, în perioada 𝟐-𝟕 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, cu cei mai cunoscuți experți și practicieni din zona relațiilor internaționale, atât de la nivel național, cât și european.

În acest context, NATO Youth Academy a reînceput înscrierile pentru înrolarea în cadrul acestui program! Dacă nu te-ai înscris deja, mai ai doar câteva zile la dispoziție! Nu uita, 21 octombrie, ora 24.00, este ultima zi de recrutare!Criterii de eligibilitate:

• Ai între 18 și 30 de ani?

• Ești student/ă sau masterand/ă la una dintre următoarele facultăți de profil: Științe Politice, Relații Internaționale, Studii de Securitate, Diplomație sau ești pur și simplu pasionat/ă de domeniul științelor militare?

• Îți dorești să devii unul dintre cadeții care vor beneficia timp de o săptămână de acces exclusiv la conferințe, dezbateri și sesiuni interactive ținute în direct din studioul nostru NATO Youth TV de personalități de renume din zona academică, militară, diplomatică și politică?

👉 Atunci pregătește-ți aplicația pentru a avea șansa să fii selectat să participi în cadrul acestui program intensiv și trimite-ne CV-ul tău până la data de 𝟐𝟏 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝐥𝐚 𝐚𝐝𝐫𝐞𝐬𝐚: 𝐚𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭𝐢𝐚𝐞𝐬𝐜𝐮@𝐠𝐦𝐚𝐢𝐥.𝐜𝐨𝐦.

  • Explică-ne militărește – adică scurt și la obiect (maximum 500 cuvinte cu caractere) – de ce îți dorești să te alături garnizoanei noastre și cum crezi că te va ajuta acest program în parcursul tău profesional.
  • În momentul în care veți fi selectați, veți primi confirmarea de participare și detaliile privind organizarea acestei ediții, incluzând și detaliile de plată a taxei de participare în valoare de 100 de lei.
  • 𝐒𝐜𝐮𝐫𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐞𝐱𝐭 𝐚𝐥 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞𝐢 𝐞𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐢:Istoria geopolitică recentă arată că tot mai multe evenimente din sfera securității internaționale tind să prindă contur și inunde, tot mai frecvent, agenda publică a guvernelor naționale și a organizațiilor internaționale de profil.Disputa din Mediterana de Est dintre Grecia și Turcia, decizia recentă a Armeniei de a declara legea marțială și de a mobiliza trupele în regiunea Nagorno-Karabakh, protestele masive de stradă din Belarus și Bulgaria, precum și practica – tot mai frecventă – a otrăvirii liderilor opoziției politice din Rusia sunt subiecte ce vor avea un impact semnificativ asupra securității regionale.Suntem noi pregătiți să reducem la maximum daunele și să ne asumăm un rol activ ca mediatori? Care este poziția NATO și ce eforturi sunt întreprinse de Alianță zilele acestea pentru detensionarea acestor episoade speciale?
  • Discutăm timp de o săptămâna despre toate acestea și ne îndreptăm întreaga atenție, în contextul pandemiei, asupra istoriei armelor biologice și modalităților de contracare a acestui nou tip de amenințare hibridă. Vom aborda, totodată, conflictele înghețate din zona Caucazului care riscă să pună în pericol balanța de putere din zonă și eforturile NATO de a menține un dialog permanent cu țări ale căror regimuri politice vin în contradicție cu valorile promovare de Alianță.
  • Mai multe detalii legate de speakerii confirmați și agenda finală a evenimentului vor fi comunicate în perioada imediat următoare.

%d bloggers like this: