WORLD EXPERIENCE FESTIVAL prezentat în premieră internațională la European Congress of Local Governments Cracovia, 26-27 aprilie, 2018

Cea de-a patra ediție a Congresului European al Autorităților Locale a avut loc în Cracovia (Polonia) în perioada 26 – 27 aprilie 2018. Misiunea Congresului este de a crea o atmosferă pozitivă în vederea facilitării schimbului de informații și îmbunătățirea cooperării între regiunile din Uniunea Europeană. Evenimentul se dorește a fi o platformă de schimb de opinii, cunoștințe și experiență pentru liderii autorităților locale, a elitelor regionale cu reprezentanți ai administrațiilor de stat, ai ONG-urilor și ai mediului de afaceri.

În cadrul acestui eveniment, Andreea Dănescu, Președintele Asociației ESCU și Directorul festivalului World Experience, a prezentat proiectul în premieră la nivel internațional, propunând, în deschiderea conferinței, o discuție creativă despre cum diplomația culturală, folosită în mod eficient, poate deveni un instrument util care are puterea de a revitaliza comunicarea brandului de țară și creativitatea la nivel national și regional. Experiența festivalului a fost prezentată drept studiu de caz de cooperare interculturală.

Institutul European din România (IER) este partener al Institutului pentru Studii Estice (ISE, Varșovia) în organizarea unei dezbateri inclusă în programul congresului.

Dezbaterea în cadrul căreia a avut loc prezentarea festivalului a avut tema “Creative Industry in Regions: how to Inspire Development?”, fiind moderată de Gabriela Drăgan, Director General al IER, alături de invitați experți și reprezentanți ai ONG-urilor din statele membre ale UE.

Programul conferinței a fost următorul:

Creative Industry in Regions: How to Inspire Development?
2018-04-27, 9:00-10:10
Presentation:
World Experience Festival: the creative, unconventional soft power of cultural diplomacy
Andreea Danescu, President, ESCU Association, Romania

Presentation:
Malaga – the Creative City
AJulio Andrade, Technical Director for Relations with International Organizations, City Hall of Malaga, Spain

Creative Industry in Regions: How to Inspire Development?
The creative industries are innovation led, knowledge intensive and highly exportable. They already make a larger contribution to GDP than a number of traditional industry groups. Creative industries need supportive legal frameworks that protect the rights and interests of creators. How to support creative industry on local and regional levels? Can local governments become nurseries of creative industry?
Moderator:
Gabriela Dragan, General Director, European Institute of Romania, Romania
List of confirmed speakers:
Paulo Longo dos Santos, Head of Culture Service, Municipality of Idanha-a-Nova, Portugal
Martha Mary Friel, Assistant Professor, International University of Languages and Media IULM, Italy
Cezar Grozavu, Executive Director, Regional Office for Cross Border Cooperation Romania-Ukraine, Romania
Niclas Fjellstrom, European Coordinator, Regional Culinary Heritage Europe Countries, Sweden
Iryna Prokofyeva, Director, Culture&Creativity EU-Eastern Partnership Programme, Ukraine
Katja Hermes, Global Head of Projects, Sound Diplomacy, Germany

Extra info
European Congress of Local Governments este cea mai mare conferință economică din Europa Centrală și de Est, găzduită de ICE Kraków Congress Centre, care reunește lideri de opinie din întreaga lume. În acest an, aproape 2.000 de reprezentanți de nivel înalt din mediul de afaceri, politic, academic, business și societatea civilă din întreaga Uniune Europeană au particpat la acest eveniment de prestigiu, organizat de către Institute for Eastern Studies, Polonia.

Congresul a cuprins 70 de dezbateri, discuții de grup și întâlniri de rang înalt între oficialii guvernamentali, politicieni și experți din diverse domenii.

Prezentare World Experience Festival, Cracovia 2018

European Congress of Local Governments

%d bloggers like this: