CULTUREurope – Ziua Europei 9 mai, Piața Revoluției „CULTUREurope – celebrating the diversity and richness of our European heritage”

Centrul de Informare Europe Direct (CIED) Bucureşti şi Institutul European din România (IER) organizează în data de 9 mai 2018, un eveniment dedicat aniversării Zilei Europei și anului European al Patrimoniului Cultural.

Ziua Europei – 9 mai este o ocazie importantă pentru a promova valorile europene și pentru a sărbători diversitatea culturală a statelor membre UE, în programul evenimentului fiind incluse mai multe activități educative și culturale cum ar fi: ateliere de creație (pictură/desen/puzzle 3D), quizz cultural, program artistic de melodii și dansuri specifice din statele Uniunii Europene, flash mob european etc.

Evenimentul va avea loc pe Platoul din fața Bibliotecii centrale Universitate și a Centrului Infoeuropa, din jurul statuii Regelui Carol, între orele 12:30 – 16:20 și este organizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe (Afaceri Europene – MAE România), al Centrului Infoeuropa (Centrul Infoeuropa), precum și al Centrului de Proiecte Educaționale și Sportive PROEDUS (Proedus).

Partenerii evenimentului sunt: Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”, Asociația Escu., InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor, Calea Europeană etc.

Totodată, evenimentul se bucură de sprijinul și participarea activă a elevilor și cadrelor didactice din instituțiile de învățământ partenere din regiunea București – Ilfov.

Scopul evenimentului, în ansamblul său, este stimularea unei cetăţenii active în comunitatea locală, obiectivul CIED București din cadrul IER fiind acela de a aduce informaţia europeană cât mai aproape de public și de a promova spiritul și valorile europene.

ier.ro
facebook.com

%d bloggers like this: