Festivalul OmFest, intre 15-20 iunie, la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC)

OmFest promoveaza si celebreaza interculturalitatea, prin expozitii, concerte si filme, in mai multe locatii din Bucuresti. Aceasta prima editie este dedicata refugiatilor si migrantilor, cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatilor, ce se sarbatoreste in ultima zi de festival.

OmFest incepe pe 15 iunie, la ora 19:00, la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC), in Cafeneaua de la etajul 4, unde va avea loc vernisajul expozitiei “Noi” – un proiect foto-video realizat de fotograful Alex Beldea cu si despre povestile a 9 persoane cu statut de refugiat si migrant care locuiesc in Bucuresti si a experimentului “Dincolo de granite” care pune fata in fata un refugiat si un non-refugiat, care se privesc in ochi timp de 4 minute, fara sa spuna nimic.
Seara se va incheia cu un concert sustinut de Roots Revival (Mohamad Zatari, Mehdi Aminian si Behnam Masouni), care vor canta compozitii de pe albumul Quiter than Silence. Concertul este organizat de UNHCR Romania.

Pe 17 iunie, incepand cu ora 19.00, ne mutam la Club Fabrica, pentru un concert care ii va reuni pe Aida si Noi, TREES Orchestra, The seeds of freedom, Zaher Al Ani si the band (Dragos Mircea si Andi Buftea), Umberto Echo (Marin Grigore si Andrei Muscalu) si copiii din Corul Madrigal Cantus Mundi, trupe cu stiluri diferite si eclectice, dar cu ceva special si unic in comun. Toate band-urile au in componenta cel putin un membru cu statut de refugiat/migrant. Concertul este organizat cu susținerea UNHCR România.

Intre 18 – 20 iunie, vom continua la Clubul Taranului, cu 2 proiecții de film: Human pe 18 iunie si Strangers in Paradise pe 19 iunie

Iar pe 20 iunie, va avea loc evenimentul culinar “Gusturi de peste mari si tari” care va reuni 6 ambasadori culinari din Siria, Iran, Irak, Yemen, Palestina si Romania, ce vor pregati pentru degustare cateva retete traditionale. In cadrul evenimentului, Mehndi tattoos by Laura ne va face tatuaje temporare cu henna. Seara se va incheia cu un concert sustinut de Om la luna incepand cu ora 21.30.

Toate evenimentele vor incepe la ora 19.00.

Sustineti alaturi de noi diversitatea oamenilor si campania #withrefugees!

Toate evenimentele din cadrul festivalului sunt cu intrare libera.

Mai multe informatii gasiti aici: facebook.com/events/581372032236899/

OmFest este organizat de Asociatia ActivRandom.

Parteneri: UNHCR Romania, Ambasada Suediei din Bucuresti / Sveriges ambassad i Bukarest, MNAC Bucharest, Fabrica Club, Clubul Taranului, formative.ro, Munteanu

Parteneri media: Radio Guerrilla, Agerpres, Radio Romania Cultural, Music Channel

%d bloggers like this: