Roots Revival, fusion muzical oriental pe scena World Experience Festival, la ARCUB, 8 septembrie

Roots Revival este un proiect muzical unic, cu o componență multiculturală și cu o misiune clară – aceea de a crea un dialog artistic direct între națiuni, pe baza elementelor identitare comune.

Într-o reinterpretare fără precedent a muzicii tradiționale din Orientul Mijlociu, cu puternice influențe de jazz și world music, Roots Revival revine la World Experience Festival, prin spijinul UNHCR România.

Vă așteptăm alături de Roots Revival pe 8 septembrie, într-un recital de excepție la Arcub (Hanul Gabroveni)!

Albumul “Quieter than Silence” este un proiect world music, care a început cu o poveste de prietenie, dincolo de stereotipuri si conflicte politice, între un iranian, Mehdi Aminian, și un sirian, Mohamad Zatari, în București. Proiectul muzical “Quieter than Silence” este o sinergie între: ney, setar, oud, kamancheh, percuție iraniană, voce și contrabas.
Cu toate că muzica are subtile influențe ale ritmurilor persane si alepiene, rezultatul este un repertoriu proaspăt și original. Versurile, poezii de Rumi, Hatef Esfahan, Ommar Khayam și Ahmad Shamloo, pun în prim plan subiecte ce țin de umanitate, iubire și respect reciproc, văzute prin ochii maeștrilor sufi.

Despre Roots Revival

Mehdi Aminian este producătorul albumului „Quieter than Silence”, inițiatorul și dezvoltatorul asociației și proiectului Roots Revival, care a început ca un proiect internațional în 2013 și a adus împreună muzicieni din diferite țări pentru a conecta stiluri muzicale, tradiții și instrumente specifice fiecărei zone geografice din care aceștia provin. Roots Revival, prin muzica autentică pe care o produce, creează punți între culturi.

Componența momentului artistic

Mehdi Aminian, Iran: Voce, Ney, Setar

Mohamad Zatari, Siria: Oud

Behnam Masoumi, Iran: Percuție

 

%d bloggers like this: