Balkan Taksim ne cântă bucăți de folclor cules din Balcani și Carpați pe 9 septembrie, ora 20.00, la World Experience Festival

World people, a venit momentul să confirmam prezența, pe scena principala a festivalului din Parcul Titan, a trupei Balkan Taksim, ce reinterpretează bucăți de folclor din Balcani și din Carpați într-un amestec fascinant de influențe și instrumente, cu arome sonore ale unor localuri îndepărtate, pline de praful tulburat de Meram Express.

Dansuri din Moldova, cântece aromânești combinate cu înregistrări din teren, melodii uitate din Albania și Serbia, sunete culese din Anatolia, toate se adună într-o fuziune de folclor, muzică electronică și rock – un melanj care te face să te arunci pe loc în dans.

Instrumentele tradiționale folosite provin din România, din Turcia și din Balcani – cobza românească, cimpoiul, saz-ul turcesc, darbuka, bendir-ul, gusla sârbească și diverse instrumente de coloratură. De-a lungul timpului, Balkan Taksim a evoluat și peste hotare, pe aceleași scene cu Goran Bregović, Boban Marković, Shantel, Taraf de Haidouks. Balkan Taksim își trage seva din folclorul balcanic, dar și din muzica tradițională rurală din Anatolia. Piesele din Serbia, Macedonia, Turcia, instrumentele de suflat și percuția imprimă fiecărui concert o atmosferă de nuntă suprarealistă, cu intervenții solistice la saz electric distorsionat rochistic, lungi cît o zi de post, hore cu ecou și ritmuri din alte vremuri apuse.

Balkan Taksim este un proiect muzical românesc cu următoarea componență:

Sașa-Liviu Stoianovici– saz electric, cobză, voce
Cosmin Postolache– clape, electronice
Cosmo– davul, darbuka

Invitați  – Lorena Oltean – voce și Vlad Bolocan – fluier

Moment artistic posibil în programul festivalului cu sprijinul Institutul Cultural Român

%d bloggers like this: