Lions of Africa, una dintre cele mai cunoscute trupe-fenomen de pe “Continentul Negru”, aduce în premieră ritmul nebun al Senegalului în România!

Lions of Africa este o companie de producție artistică din Senegal dedicată promovării culturii vest-africane, sub egida lui Laye Ananas, un binecunoscut artist și coregraf din Dakar, care a fondat acest grup pentru ca publicul din întreaga lume să aibă ocazia de a intra în contact cu tradiția și cultura tribală africană prin performanțe artistice captivante și de a contracara imaginea negativă și prejudecățile legate de cultura sa.

Cu peste 20 de ani de existență și mii de spectacole la activ în întreaga lume, “leii Africii” au pregătit un performance inedit, binecuvântat de viziunea plină de har a grioților. În cultura vest-africană a zilelor noastre, grioții reprezintă personalități mistice, cu carismă tradițională înrădăcinată în folclorul continentului. Sfătuitori de seamă ai căpeteniilor locale, grioții au drept principal rol sfătuirea și formarea generațiile de artiști astfel încât prestațiile acestora să perpetueze tradițiile africane în conformitate cu dorința zeilor și cutumele locale.

Veniți în premieră în România, Lions of Africa vor aduce prin spectacolul lor plin de culoare atât folclorul autentic al satelor senegaleze, cât și legende locale despre conviețuirea armonioasă a oamenilor cu “Regele animalelor”. Totul va fi armonizat într-un spectacol unic care combină ritmurile instrumentelor tradiționale vest-africane, artele marțiale senegaleze, mișcările tribale de dans, acrobația și oratoria.

Cu o componență multiculturală și multietnică, formată din 30 de artiști, muzicieni experimentați, dansatori iscusiți, acrobați energici, actori expresivi, storytellers misterioși, Lions of Africa vă promite o experiență unică, în care tot ce trebuie să faceți este să vă lăsați transpuși în tabloul exotic pe care Laye Ananas & echipa sa îl vor aduce pe 13 iunie, pe scena Casino-Centrul de Cultură Urbană din Parcul Central Simion Bărnuțiu, apoi prin workshopurile muzicale și de dans tribal din zilele următoare.

Spectacolul este prilejuit prin parteneriatul cultural internațional cu festival Transform din Trodheim, Norvegia în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului World-Experience, ce se va desfășura anul acesta în premieră la Cluj-Napoca, în perioada 13-16 iunie.

#WEF5

%d bloggers like this: