TERRASONORA aduce sunetul autentic al Italiei live pe scena principală a World Experience Festival, 8 septembrie în Parcul Titan

Terrasonora sau cum poți să revitalizezi folclorul autentic italian prin influențe muzicale moderne

Grupul muzical TERRASONORA (Italia) va susține un spectacol live pe scena principală a festivalului, în data de 8 septembrie, în Parcul Titan. Prezența în cadrul festivalului este posibilă cu sprijinul Institutului Italian de Cultură “Vito Grasso” din București.

Cu sute de concerte internaționale la activ, performând pe scenele unor festivaluri renumite precum “Rhythm of Europe Street Festival”, “European Folkontest” sau “Festival Interceltique de Lorient”, avem bucuria de a anunța că trupă Terrasonora va fi prezentă și pe scena Festivalului World Experience, pe 8 septembrie, alături de alți 80 de artiști și trupe ce provin din peste 20 de țări.

Zeci de dialecte specifice regiunilor istorice italiene se îmbină armonios pe ritmurile de “tammurriata” și “tarantella”,  într-o explozie de energie și sentimente, aducând o notă personală fiecărei melodii reinterpretate. Instrumentele autentice italiene, cu origini populare, precum ammorra, tamburina sau flautul de trestie, se ajută de sunetul instrumentelor altori culturi mediteraneene pentru a realiza sinteza perfectă de acustică și influențe sonore a culturilor care cândva au făcut parte din grandiosul Imperiu Roman.

În repertoriul celor de la Terrasonora se regăsesc printre altele și piese cu ritmuri ancestrale din sudul Italiei, într-un semn de omagiu față de toate comunitățile umane care au contribuit la formarea statului Italian modern. Muzica Terrasonora își propune să apropie cetățenii lumii de adevăratele valori care au stat la baza identității culturale a fiecăruia dintre noi, punând accentul pe latura sensibilă a personalității umane.

Nu puține au fost acele trupe care au încercat de-a lungul timpului să facă cunoscută noii generații muzica autentică tradițională, aducând-o mai aproape de publicul tânăr prin inflexiuni de pop, sau chiar electronice, dar câte dintre acestea au și reușit? Printre modele de succes se numără și bine-cunoscuta trupă Terrasonora care de mai bine de 15 ani reinventează “niu folk-ul”, specific anilor ’90,  într-o manieră originală, folosindu-se de tehnicile de canto specifice muzicii italiene autentice pentru a povesti aspecte din viața de zi cu zi a societății contemporane. Nici evenimentele recente de pe scena internațională, precum conflictul israeliano-palestinian sau criza refugiaților nu au rămas neevocate în cântecele celebrilor soliști italieni.

Veniți alături de noi într-o incursiune muzicală de excepție, prin culturile a peste 70 de națiuni la Hanul Gabroveni (3-9 septembrie) și Parcul Titan (7-9 septembrie). Descoperă lumea prin expoziții, proiecții de filme, conferințe, spectacole și pavilioane expoziționale, într-o serie de evenimente multiculturale fără precedent pentru spațiul cultural românesc. 

 

 

%d bloggers like this: