Frânturi din Orașul Încărunțit – Povestea orașului Alepo într-o interpretare muzicală fără precedent pe scena World Experience Festival

Frânturi din Orașul Încărunțit – Povestea orașului Alepo într-o interpretare muzicală fără precedent pe scena WE Festival

Muzicienii Mohamad Zatari (Siria) și Michael Acher (România) vin la Festivalul World Experience cu o reinterpretare originală, plină de emoție a muzicii tradiționale din Orientul Mijlociu, cu puternice influențe de jazz și world-music. Colaborarea dintre cei doi artiști a început ca o poveste inocentă de prietenie, conturată dincolo de stereotipuri şi conflicte politice, printr-o sinergie de instrumente muzicale specifice misteriosului Orient – ney, setar, oud, kamancheh, percuție iraniană, voce și contrabas.

Concertul pregătit în premieră de Mohamand Zatari (Siria) și Michael Acker (România) se intitulează Frânturi din Orașul Încărunțit. Acest nume este dat orașului Alepo, unul dintre cele mai vechi și frumoase orașe ale lumii datorită culorii marmurei care se găsește la tot pasul. Alepo este evocat de Mohamad Zatari, în calitate de oraș natal, generator de povești și ritmuri specifice, pe care acesta le adaptează timpului și trăirilor lui de acum.

Mohamad Zatari și-a început cariera artistică în Alepo, Siria, ca interpret la oud, unde a învățat atât stilul clasic al țării sale cât și stilurile: irakiene, egiptene și turcești, de la maeștrii locali. Ulterior, și-a dezvoltat latura componistică, în sistemul muzical arab, și mai apoi în cel clasic occidental, pe care îl aprofundează, cu scopul de a le putea utiliza împreună pentru a transmite muzica coerent și conștient.

Născut la Brașov, Michael Acker a avut ocazia de a crește într-un mediu muzical prin intermediul ansamblului vocal-instrumental “Canzonetta” înființat și condus de mama sa, Ingeborg Acker. Cunoștințele de bază însușite în acest ansamblu i-au permis sa-și continue studiile muzicale cu profesorii Dan Pavelescu și Gheorghe Petrovan, urmând ulterior diferite cursuri de formare la prestigioase instituții de învățământ din țară si străinătate. A participat la majoritatea festivalurilor importante de muzica din țară și este considerat unul dintre basiștii de referință ai României.

Descoperă ritmuri noi și Fă Un Pas #AlăturideRefugiați, în cadrul celei mai noi campanii a UNHCR, Agenția ONU pentru refugiați care vă invită la Festivalul World Experience într-o călătorie muzicală pe ritmurile feerice ale lui Mohamad si Michael.

Porniți alături de noi și artiștii invitați, într-o călătorie care omagiază puterea refugiaților de a merge mai departe!  Tu ți-ai luat tichetul de îmbarcare?

Despre campania #AlăturideRefugiați

Milioane de familii care și-au părăsit casele pentru a scăpa de război și persecuție, fac eforturi inimaginabile pentru a supraviețui.

Milioane de femei, bărbați, copii sunt forțați să-și părăsească țara din cauza conflictelor din ce în ce mai numeroase. În semn de solidaritate față de acestea, vă invităm să celebrați alături de noi, curajul și rezistența refugiaților din întreaga lume.

Într-un an, refugiații din întreaga lume parcurg peste #2MiliardeDeKilometri,  pentru a se pune la adăpost.

În semn de solidaritate, în 2019 UNHCR a lansat provocarea: Take a Step #WithRefugees / Fă un Pas #AlăturiDeRefugiați prin care, cu ajutorul vostru, vom parcurge împreună cei #2MiliardeDeKilometri.

Să facem Un pas #AlăturideRefugiați înseamnă să mergem pe jos sau pe bicicleta, să alergăm, să înotăm sau chiar să dansăm.

Mai mult decât atât, un pas poate însemna și un pas îndreptat spre construirea unor comunități primitoare,  în care refugiații pot contribui prin talentul și priceperea lor la bunăstarea societății gazdă.

Take a step #WithRefugees!

Pășește #AlăturiDeRefugiati!

%d bloggers like this: