Lela Soto Trio Flamenco, atmosfera și ritmurile muzicale ale unei taverne iberice la Cluj-Napoca!

Lela Soto Heredia este una dintre vocile tinere ale celui mai cunoscut stil muzical spaniol, flamenco, provenind dintr-o familie de artiști de rezonanță internațională și cu sute de premii la activ. Cu o abordare avangardistă, ea însăși aduce prin vocea sa puternică în prim-plan un tip de flamenco modern, prin intermediul căruia spectatorii pot remarca cu ușurință influențele specifice altor stiluri precum jazz, blues, salsa sau R&B.

Cu o carieră internațională, Lela Soto a colaborat în nenumărate rânduri cu artiști cunoscuți precum Alejandro Sanz, Pitingo, Navajita Plateá sau Diego del Morao, performând și promovând cultura spaniolă pe unele dintre cele mai mari scene din țară și din străinătate.

Lela Soto Heredia și colegii de trupă vă propun un spectacol profund, plin de pasiune, caracterizat de o ritmicitate pronunțată a celebrelor castaniete pe ritmul cărora vi se va expune povestea fascinantă a originilor acestui stil muzical. Cultura locală andaluză devine o bază de construcție a stilului, derivat în mod natural de influențele subculturilor regionale și ale amprentelor puternice pe care istoria și le-a lăsat, de-a lungul veacurilor, la nivelul conștiinței individuale a localnicilor.

Fusion-ul dintre muzica iberică veche, înnobilată de ritmurile orientale ale culturii islamice și efervescență dansurilor țigănești au dat naștere acestui stil pe care Lela Soto Heredia reușește să-și pună amprenta prin naturalețea sa specifică.

Momentul muzical pe care Lela Soto Trio Flamenco l-a pregătit pentru Festivalul World Experience își propune să inducă spectatorilor atmosfera unui local iberic, în care se servesc tapas, se bea sangria, iar localnicii dansează până în zori pe mese și în jurul lor.

Vino la Festivalul World Experience și nu rata șansa de a te bucura de prezența a peste 100 de artiști, reprezentativi pentru mai mult de 25 de culturi. Festivalul de world music vine la tine în oraș între 13-16 iunie.

 

 

%d bloggers like this: