Indonesia Baroque ft. Riefkie & Akbar, atmosfera de vacanță a templelor balineze în centrul Clujului

Indonesia Baroque este una dintre cele mai apreciate trupe din regiunea Bandung care va aduce în premieră în Transilvania originalitatea sonorităților orchestrelor din Java de Vest, precum cele de „gamelan”, descrise de localnici ca fiind calme și sensibile, pe de-o parte, dar și energice sau chiar explozive, pe de altă parte, exact așa cum este și temperamentul zeilor în mitologia locală. Deși sonoritățile de bază sunt în general similare cu cele din restul Asiei insulare, evoluția culturală diferită a Bandung-ului, precum și impactul influențelor hinduse și mai apoi budiste, și-au pus amprenta pe specificitatea stilului muzical tradițional. Acesta este caracterizat prin schimbarea bruscă a tempoului și dinamicii, dar și prin ritmurile puternice și rapiditatea muzicii, în general.

Stilul  muzical pe care prietenii de la Indonesia Baroque îl vor aduce la World Experience Festival este specific atât ceremoniilor budiste de templu, cât și activităților mondene, de zi cu zi. Așadar tradiționalul se va îmbina armonios cu modernul, pe ritmurile unei orchestre care va face Clujul să răsune ying și yang, unul cu natură, după doar câteva note muzicale.

Având un aer mistic evocat de tradiția locală, instrumentele celor de la Indonesia Baroque sunt sacre, cel puțin potrivit cutumei locului, de vreme ce fiecare posedă un spirit muzical propriu. Acest spirit este permanent conectat cu zeitățile locale, iar de aceea, tot obiceiul spune că dacă cineva pășește pe deasupra unui instrument muzical, conexiunea cu divinitatea va fi întreruptă. Pentru că muzica este arta zeilor, frecvent, pe durata folosirii acestora, au loc ritualuri de purificare ale instrumentelor.

Pentru a aduce un plus de modernitate, artiștii Indonesia Baroque vor performa cot la cot cu 2 vedete locale, devenite celebre în urma concursului „Indonesian Idol”, Akbar și Riefkie. Cei doi au reorechestrat câteva dintre cele mai populare melodii românești, pe ritmuri balineze și așteaptă cu nerăbdare să le performeze în fața clujenilor.

Dacă ești pregătit/ă să te îmbarci în călătoria în jurul lumii, te așteptăm pe 13 iunie în Parcul Central “Simion Bărnutiu” să ne bucurăm împreună de atmosfera de vacanță la World Experience Festival!

%d bloggers like this: