Manu Vera Tudela, muzica Anzilor peruvieni răsună în interiorul Carpaților

Manu este un binecunoscut cântăreț și producător local din Peru care la doar 35 de ani și-a luat inima în dinți, rucsacul în spate și a decis să pornească singur în călătoria vieții lui prin lume. Străbătând continentele în lung și-n laț, ca un adevărat trubadur, Manu își dorește ca oamenii să îi descopere povestea și să-și întoarcă atenția la lucrurile care, potrivit lui, contează cu adevărat în viață – fericire, armonie și dragostea pentru natură.

Muzica sa este inspirată în totalitate de natura sălbatică din Peru, călătoriile pline de peripeții de-a lungul coastei Americii Latine și numeroasele experiențe personale și interacțiuni cu minoritatea africană din Americi. Stilul său muzical este unul mai degrabă de gentle folk, influențat de ritmurile latino care se îmbină pe alocuri cu blues, soul și pop.

Deși născut în Lima, Manu și-a petrecut o lungă perioadă a vieții în Cusco, acolo unde a fost puternic inspirat de legendele incașilor, tradițiile locale și interacțiunea sa permanentă cu oamenii din piețe, străzi, autobuze, teatre, locuri în care nu s-a sfiit să performeze și să aducă zâmbetul pe fețele trecătorilor.

Principalele sale atuuri sunt chitara acustică, cea mai bună prietenă a sa, și vocea caldă, iar tematică principală a activității sale muzicale este redescoperirea bunătății noastre interioare. Cu numeroase hit-uri care au răsunat pe radio-urile din America de Sud, “Evacuacion”, “Cusco”, “Energia Libre”, Manu își dorește să creeze prin muzica sa un spațiu în care frumusețea și viața se exprimă reciproc în nenumărate feluri. Întregul său efort de a apropia popoarele latino americane a fost răsplătit de curând prin includerea sa în Enciclopedia Peruvian Rock, fiind desemnat ca “una dintre vocile care a reformat cultura Peru”.

Dacă vrei și tu să îl descoperi pe Manu, te așteptăm pe 15 iunie la Festivalul World Experience care se va desfășura în Parcul Central “Simion Barnutiu” din Cluj-Napoca.  Intrarea liberă!

 

%d bloggers like this: