Povești despre bogăția culturală a Siriei de dinainte de război, într-un MOZAY(e)K muzical de excepție

Mozayek Band este un grup de muzicieni tineri din orașul Homs, un oraș important din Siria ajuns în atenția opiniei publice în urma repetatelor bombardamente și confruntări armate dintre jihadistii Statului Islamic și militanții pro-guvernamentali. Dincolo de situația tensionată de acasă, din „frumoasa Sirie”, așa cum o descriu membrii trupei, Mozayek Band vine la World Experience Festival pentru a aduce mai aproape tradițiile muzicale din Orientul Mijlociu și pentru a transmite prin muzică lor un mesaj de pace și toleranță față de diversitatea culturală a lumii.

Mozayek Band nu este o trupă oarecare, ci reprezintă vocea unei întregi comunități istorice, cu o cultură milenară aparte care indiferent de greutățile prin care a trecut din cauza instabilității evenimentelor politice din Orient, a reușit să transmită neîncetat o notă de optimism față de bucuria de a trăi, ridicată la nivel de artă, de tot felul.

Momentul pregătit special de trupă Mozayek Band pentru publicul clujean își propune să mențină vie în conștiința spectatorilor atmosfera efervescentă a Siriei de dinainte de război și să aducă în prim-plan o combinație spectaculoasă de muzică arăbească tradițională și de jazz autentic.

Proiectul lor muzical are o însemnătate cu totul și cu totul deosebită, membrii trupei devenind fără voia lor niște ambasadori ai noii generații crescute mai degrabă într-un sistem de guerilă, decât într-unul dominat de liniște și pace.

Vă așteptăm la acest concert pe data de 15 iunie, la Casino-Centrul de Cultură Urbană, în Parcul Central Simion Bărnuțiu, vom putea să redescoperim împreună patrimoniul cultural al unei civilizații! Intrarea este liberă!

 

 

%d bloggers like this: